Dodik: Vlast prisluškuje opoziciju. I ja sam. Da donesem snimke?

Lider vladajuće stranke u Republici Srpskoj Milorad Dodik izjavio je večeras na sednici Skupštine RS da vlast prisluškuje opozicione poslanike.

Izvor: Beta

Sreda, 20.05.2020.

21:52

Dodik: Vlast prisluškuje opoziciju. I ja sam. Da donesem snimke?
EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ

"Nema vlasti koja ne sluša (prisluškuje) opoziciju. Ja sam slušao. Imam pravo da slušam. Hoćeš da ti donesem snimke šta se govori o tebi?", rekao je Dodik, obraćajući se poslaniku Nebojši Vukanoviću iz kluba opozicione Srpske demokratske stranke.

Dodik, lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata i srpski član Predsedništva BiH, upitao je i ministra unutrašnjih poslova RS Dragana Lukača da li su istiniti snimci koje mu dostavlja, a potom i "šta tu radi", odnosno zašto ne reaguje na ponašanje opozicionih poslanika Vukanovića i Draška Stanivukovića.

"Ne treba ih tući, ali im treba reći. Nosite se dođavola", kazao je Dodik, optuživši opoziciju u RS da je "remetilački faktor".

Potom je uputio kritiku i potpredsedniku Narodne skupštine Milanu Petkoviću.

"Ili ćete voditi skupštinu ili je nećete voditi. E tako, pošto ja o svemu odlučujem. Promenite poslovnik i zaustavite ovo", rekao je Dodik, aludirajući da je Petković trebalo da spreči dobacivanje opozicionih poslanika tokom njegovog obraćanja.

Dodik je kritikovao i premijera RS Radovana Viškovića zbog izjave da je možda bilo nekih pogrešnih poteza vlasti tokom vanrednog stanja, uvedenog zbog epidemije novog korona virusa.

"Hoću da bude napisano u u skupštinskim zapisima da nije bilo nijedne greške za vreme vanrednog stanja", naveo je Dodik.

Narodna skupština RS počela je danas posebnu sednicu na kojoj bi trebalo da bude doneta odluka o ukidanju vanrednog stanja, uvedenog 28. marta.

Dodik, koji je danas boravio u Istočnom Sarajevu, pojavio se pred kraj zasedanja i za govornicom proveo gotovo sat vremena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: