Vlada upozorava: Pojavio se lažni sajt za glasanje

Vlada Srbije upozorila je danas da se pojavio lažni sajt za glasanje iz inostranstva - www.hocudaglasam.com.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: Depositphotos/ Toskanainc
Ilustracija: Depositphotos/ Toskanainc

Vlada Srbije u saopštenju navodi da nijedan organ države ne stoji iza sajta www.hocudaglasam.com, na kome piše da građani Srbije koji žive u inostranstvu mogu da ostave svoje lične podatke, kao i kopije ličnih dokumenata, kako bi mogli da se prijave za glasanje za predstojeće izbore.

Posebno je važno upozoriti javnost i sve građane da budu oprezni, jer je zvanična procedura za prijavu građana za glasanje po mestu boravišta u inostranstvu propisana Zakonom o jedinstvenom biračkom spisku i Uputstvom za sprovođenje Zakona o jedinstvenom biračkom spisku.

Ta procedura podrazumeva podnošenje ličnog zahteva preko diplomatsko-konzularnih predstavništava Srbije, koji te zahteve propisanim procedurama prosleđuju opštinskim, odnosno gradskim upravama, prema mestu prebivališta podnosioca zahteva.

Nakon toga, navedene uprave donose rešenje o upisu podatka u birački spisak da će birač na predstojećim izborima da glasa prema mestu boravišta u inostranstvu.

Vlada upozorava građane da budu oprezni i vode računa o tome kome ostavljaju svoje podatke budući da postoji mogućnost njihove zloupotrebe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 84 idi na stranu