"Hrvatskoj pripadaju cela BiH i deo Srbije i Crne Gore" VIDEO

Hrvatski admiral u penziji Davor Domazet Lošo (72) izneo je šokantne tvrdnje navodeći da cela BiH, kao i deo Srbije i Crne Gore pripadaju Hrvatskoj.

Izvor: B92, Avaz
Podeli

"Ovo nema veze sa Drugim svetskim ratom, ali zna se da je cela Bosna i Hercegovina zapravo hrvatsko kraljevstvo, to je hrvatska zemlja. Neka bude jasno svima, hrvatska zemlja je i Boka Kotorska, sve do Ulcinja, odnosno južno do Budve", rekao je Lošo gostujući na Osječkoj televiziji.

"Takođe, da Srbima ne govorim da je hrvatska zemlja Srem, Bačka i delovi Banata" dodao je Domazet.

Objašnjavajući stavove admiral Lošo je naglasio da globalističkim levo liberalnim centrima nisu interesantne levo liberalne političke stranke, jer u njima imaju sigurna uporišta i oslonce, pri čemu je i za HDZ rekao da je otet hrvatskom narodu uprkos još snažnoj emotivnoj vezi i dela članstva i biračkog tela prema tom pokretu zbog formiranja hrvatske države.

Lošo tvrdi da je Hrvatska izložena “nikada žešćim velikosrpskim zahtjevima i namerama, čiji je eksponent Milorad Pupovac, kao i nikada nestalim italijanskim, mađarskim, ali i novonastalim muslimansko-bošnjačkim ciljevima, koji se jasno vide u udarima na Katoličku crkvu u BiH”.

Inače, Lošo je bio savetnik prethodne predsednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, koja ga je smenila 2017. godine, nakon dve i po godine na funkciji.

Hrvatski mediji tada su naveli da su razlog smene ratnohuškačke izjave prema susedima. Indeks: Napokon dobar potez Kolinde, Loša hodajuća blamaža

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 146 idi na stranu