Carinici u Velikom Gradištu otkrili malverzacije sa naftom na brodu

Carinici su, u saradnji sa policijom, u dva navrata sprečili malverzacije sa pogonskim gorivom na brodu "Sveti Filip i Jakov".

Izvor: Tanjug

Utorak, 19.05.2020.

14:13

Carinici u Velikom Gradištu otkrili malverzacije sa naftom na brodu
Ilustracija: Depositphotos/ Chalabala

Brod plovi pod slovačkom zastavom u vlasništvu domaće kompanije.

Na tom brodu je, kako je saopšteno iz Uprave carina, najpre otkriven manjak, a potom višak nafte, u ukupnoj količini od gotovo 120.000 litara.

Najpre je 22. aprila 2020. godine prilikom vanredne kontrole u luci Bogojevo, tri dana nakon što je brod ušao u našu zemlju, utvrđeno da u njegovim pogonskim tankovima nedostaje preko 67.000 litara nafte, koja je zamenjena vodom.

Tada je protiv zapovednika broda i brodske kompanije pokrenut prekršajni postupak zbog izuzimanja robe ispod carinskog nazora, navodi se u saopštenju.

Juče je u luci Veliko Gradište izvršena izlazna revizija istog broda, a na njemu je pronađen višak nafte u količini od preko 50.000 litara.

Brodska posada za ovu naftu nije imala ikakvu propratnu dokumataciju, dokaze o poreklu, niti objašnjenje kako se to pogonsko gorivo našlo u brodskim tankovima.

Ovaj slučaj će nadalje preuzeti istražni organi i tužilaštvo, jer se malverzacijama i preprodajom goriva na crnom tržištu nanosi milionska šteta državnom budžetu, upozorila je Uprava carina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: