Napad na obaveštajnu bazu u Avganistanu, pet mrtvih

Najmanje pet pripadnika obaveštajne službe poginulo je jutros u napadu bombaša samoubice na bazu na istoku Avganistana, saopštio je portparol lokalne vlade.

Izvor: B92

Ponedeljak, 18.05.2020.

07:49

Napad na obaveštajnu bazu u Avganistanu, pet mrtvih

Dodao je da je povređeno najmanje 40 obaveštajaca, od kojih je veći broj u kritičnom satanju, prenosi AP.

Prema njegovim rečima, bombaš samoubica se ukradenim vozilom "hanvi" zaleteo u glavni ulaz baze obaveštajne službe i aktivirao eksploziv.

Za sada niko nije preuzeo odgovornost za napad, ali AP napominje da su u tom regionu talibani u prošlosti često izvodili napade.

Napad se desio dan nakon šsto su predsednik Avganistana Ašraf Gani i njegov politički protivnih Abdulah Abdulah potpisali sporazum o podeli vlasti, dva meseca nakon što su obojica sebe proglasila za pobednika izbora održanih u septembru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: