Tiodorović: Ako imamo veći broj zaraženih, primenićemo oštrije mere

Epidemiolog Branislav Tiodorović ocenio je da povećan broj inficiranih u Vranju treba da vrati građane "iz velikog opuštanja u ozbiljan odnos" prema epidemiji.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 18.05.2020.

22:33

Tiodorović: Ako imamo veći broj zaraženih, primenićemo oštrije mere
FOTO TANJUG - DIMITRIJE NIKOLIC

Tiodorović je za televiziju Pink rekao da su novooboleli u Vranju "skoro isključivo" osobe sa lakšom kliničkom slikom a da neki uopšte nemaju simptome.

"Ovo je moglo da se očekuje, generalno je u celoj zemlji došlo do opuštanja. Važno je da se u fabrikama drže svih pravila u vezi ponašanja u toku rada ali i prevoza do radnog mesta, kao i da pozitivne odvojimo i onemogućimo lokalnu transmisiju", kazao je epidemiolog.

Navodeći da "nema mesta za paniku", Tiodorović je rekao da će se tokom nedelje videti da li će širom Srbije doći do povećanja broja pozitivnih na prisustvo koronavirusa.

"Ako tog rasta nema ili je vrlo umeren, može se reći da smo dobro prošli. Ako imamo veći broj pozitivnih, moraćemo da primenimo oštrije mere", dodao je Tiodorović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: