Premijerka posetila bolnicu, dočekala je okrenuta leđa VIDEO/FOTO

Premijerka Belgije Sofi Vilmes posetila je nekoliko bolnica kako bi pružila podršku zdravstvenom osoblju, međutim doček je bio prilično hladan.

Izvor: B92
Podeli

Sve se dogodilo u bolnici u Sent-Pijer u Briselu, javljaju belgijski mediji.

Osoblje briselske bolnice u špaliru je dočekalo premijerku, ali okrenuti njoj leđima, izražavajući na taj način nezadovoljstvo svojim položajem i odnosom vlade prema zdravstvu kome je smanjen budžet.

Oni su nezadovoljni zbog niskih plata i nedostatka osoblja, a belgijski mediji su izvestili da je u toj simboličnoj akciji učestvovalo oko stotinu medicinskih sestara, lekara, logističkih pomoćnika, čistača , administrativnog osoblja, prenosi "The Burssels Times".

Premijerka je rekla da je svesna stanja i nezadovoljstva zdravstvenih radnika koje je bilo prisutno i pre epidemije i navela da je potrebno da se to promeni i vrati vrednost toj profesiji, prenosi

"Posete bolnicama Delta i Sint-Pijerr bili su važni momenti dijaloga i za osoblje i za mene. Raspravljali smo o zdravstvenoj situaciji, psihičkim naporima, vrednovanju posla i finansiranju zdravstvene zaštite", piše na njenom službenom Tviter profilu.

strana 1 od 516 idi na stranu