Vojska Srbije od sinoć obezbeđuje prihvatne centre u Šidu

Vojska Srbije stigla je sinoć u Šid i počela je da obezbeđuje prihvatne centre za migrante na teritoriji te opštine radi pružanja pomoći MUP-u.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 17.05.2020.

09:19

Vojska Srbije od sinoć obezbeđuje prihvatne centre u Šidu
FOTO TANJUG/ SANJA EKER/ nr

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, na osnovu naređenja predsednika Republike i vrhovnog komandanta Aleksandra Vučića, ministra odbrane Aleksandra Vulina i načelnika Generalštaba Milana Mojsilovića, jedinice VS rapoređene su na obezbeđenju Prihvatnog centra "Adaševci".

Od sinoć je počelo raspoređivanje jedinica na zadacima obezbeđenja preostala dva prihvatna centra u Šidu - "Principovac" i "Šid - Stanica".

"Vojska Srbije će, kao i do sada, čuvati bezbednost svih građana, izvršavati naređenja i preduzimati sve mere radi realizacije dodeljenih zadataka u skladu sa zakonom i Pravilom službe, dodaje se u saopštenju.

Vojnici će, kako saznaje Tanjug, raditi u tri smene i smenjivaće se na punktovima ispred prihvatnih centara u šidskoj opštini.

Centre u kojima su smešteni migranti u Šidu obezbeđivaće više od 50 vojnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: