Oglasio se Pendarovski posle reagovanja Beograda: Neke izjave ne zaslužuju komentar

Predsednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski neće komentarisati izjave predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ministra odbrane Aleksandra Vulina.

Izvor: Beta

Subota, 16.05.2020.

15:36

Oglasio se Pendarovski posle reagovanja Beograda: Neke izjave ne zaslužuju komentar
Ilustracija: EPA-EFE/ Georgi Licovski

To je objavio portal nedeljnika Fokus (fokus.mk).

U Kabinetu predsednika je tom mediju rečeno da Pendarovski "ne želi da komentariše izjavu predsednika Vučića", a o stavu Vulina "smatra da ne zaslužuje komentar".

Portal Fokus je kao "uvredljive" ocenio izjave Vučića i Vulina povodom protivljenja predsednika Severne Makedonije ideji o "razmeni teritorije" Srbije i Kosova, koji je ponovio u kosovskom mediju Gazeta ekspres.

Vulin je jutros kazao da "Pendarovskog u Makedoniji malo ko pita za bilo šta, a još manje je bitno šta misli o pitanjima u susednim državama".

"Predsednik Severne Makedonije može slobodno da ćuti na jeziku koji mu niko osim Srbije ne priznaje, a na ostalim jezicima može još glasnije da ćuti, jer mu niko niti traži niti prihvata mišljenje", naveo je Vulin.

Fokus dodaje da je usledila izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića da "Skoplje radi sve da se dodvori Nemcima, kao najmoćnijoj naciji u EU".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: