"Sveštenici bili u pritvoru jer su mogli da ponove krivično delo"

Osnovno državno tužilaštvo podnelo je i predalo Osnovnom sudu u Nikšiću optužni predlog protiv devet sveštenika Eparhije budimljansko nikšićke.

Izvor: Vijesti

Subota, 16.05.2020.

12:18

Ilustracija: Depositphotos/ Kuzmafoto

Prijave su podnete nakon njohovog boravka u pritvoru jer su 12. maja u Nikšiću postupali suprotno naredbama Ministarstva zdravlja o sprečavanju opasne zarazne bolesti i na Trgu Šaka Petrovića okupili se zajedno sa građanima, a zatim obavljali verski obred van verskog obreda, litiju ulicama grada, prenose Vijesti.

Sveštenicima se stavlja na teret krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti za koje je predviđena novčana ili kazna zatvora do godinu.

"Tužilaštvo je u toku izviđaja prikupilo dokaze neophodne za podizanje optužnog akta i to u roku 72 sata dok su se okrivljeni nalazili u pritvoru. Tužilastvo nije stavilo predlog za određivanje pritvora prema okrivljenim jer smatra da zato nema više zakonskog osnova s obzirom da je podignut optužni predlog", kazao je rukovodilac Osnovnog državnog tužilaštva u Nikšiču Sveto Šekarić na konferenciji za novinare.

Odluka o neprodužavanju pritvora donesena je sinoć oko ponoći i na pitanje novinara da li se ista mogla doneti ranije Šekarić je kazao da su mogli ranije to da urade da bi i uradili.

Odluka o zadržavanju sveštenika, kazao je Šekarić, je donesena zbog osnovane sumnje da bi mogli da ponove krivično delo koje im se stavlja na teret jer je poznato da su litije i ranije organizovali. Kazao je i da je prema sveštenicima pimenjivan zakon kao prema svim ostalim građanima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: