Mornari na nosaču aviona ponovo pozitivni na koronu

Pet članova posade nosača aviona Teodor Ruzvelt evakuisani su pošto se utvrdilo da su ponovo pozitivni na koronavirus, saznaje se iz američkih zvaničnih izvora.

Izvor: B92

Petak, 15.05.2020.

09:28

Mornari na nosaču aviona ponovo pozitivni na koronu
EPA-EFE/ MC3 ANTHONY N. HILKOWSKI / HANDO

Testiranje je napravljeno nakon dve sedmice karantina na Guamu.

Zvaničnik, koji je zatražio da ostane anoniman, potvrdio je pisanja Njujork tajmsa da je najmanje jedan vojnik evakuisan sa broda.

Ovih pet pripadnike američke mornarice bilo je pozitivno na test kada je posada u jeku epidemije kovid-19 evakuisana na ostrvo Guam.

Bili su u karantinu dve sedmice i smatralo se su izlečeni pošto su dva puta testirani i bili negativni na koronavirus.

Kao i većina posade vratili su se na nosač aviona, ali simptomi su se ponovo pojavili i ponovo su testirani. Oko dvadeset mornara koji su bili u kontaktu sa njima takođe su evakuisani.

Američka mornarica nije želela zvanično da komentariše ove informacije.

Neimenovani izvor je naveo da se 2.900 pripadnika mornarice bilo vratilo na brod posle karantina, da si svi sve vreme nosili maske i poštovali mere distanciranja.

Ukupno je 1.100 članova posade broda Teodor Ruzvelt bilo pozitivno na koronavirus, a više od 25 odsto se smatralo izlečenim. Jedan član posade umro je od posledica kovid-19.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: