Šarčević: Snosiće posledice oni za koje sam nadležan; teškom mukom sam se izborio

Svaki propust tokom epidemije u školama i vrtićima, koji može ugroziti bezbednost dece, smatraće se težom povredom dužnosti, izjavio je ministar Šarčević.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 14.05.2020.

10:27

Šarčević: Snosiće posledice oni za koje sam nadležan; teškom mukom sam se izborio
FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/bs

Ministar prosvete Mladen Šarčević je rekao da će takvo upozorenje proslediti zaposlenima, posebno direktorima u školama i vrtićima.

"U našem zakonu ministar može da reaguje, teškom mukom sam to izborio za ovakve prilike", rekao je Šarčević za TV Pink.

On je kao primer takvog propusta naveo Vlasotince, gde je jedna od zaposlenih u vrtiću bila pozitivna na koronavirus i da su se u takvoj situaciji "loše procene" napravile i direktorka doma zdravlja i direktorka vrtića.

"Dom zdravlja je dobio rezultate u pola dvanaest uveče. Direktorka doma zdravlja je procenila da je kasno. Mogla je da pošalje poruke pa kada se ljudi probude da vide. Oni su zvali vrtić u 7.15 ili pola osam, kada je već primljeno jedno dete. Naravno, to dete nije bilo ugroženo, jer nije bilo u kontaktu sa zaraženom", rekao je ministar.

Navodi da je ceo slučaj ispolitizovan i da ga je u političke svrhe iskoristio bivši predsednik opštine Vlasotinci.

To je bio propust Doma zdravlja, jer nije obavestio vrtić čim su stigli rezultati, a i direktorke vrtića zato što nije "ostavila kod kuće zaposlenog za koga nisu stigli rezultati".

"Oni za koje sam ja nadležan snosiće posledice", zaključio je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: