Sinod SPC: Crnogorske vlasti epidemuju koriste za obračun sa SPC

Sinod Srpske Pravoslavne Crkve najoštrije je osudio progon SPC u Crnoj Gori i sinoćnje hapšenje episkopa Joanikija i sedmorice sveštenika.

Izvor: B92

Sreda, 13.05.2020.

15:43

Sinod SPC: Crnogorske vlasti epidemuju koriste za obračun sa SPC
Depositphotos/Eillen_1981

Oni optužuju crnogorsku vlasti da, pod lažnim izgovorom borbe sa koronavirusom, koristi priliku za obračun sa Srpskom Pravoslavnom Crkvom i njenim vernim narodom.

"Sveti Arhijerejski Sinod apeluje na vlast u Crnoj Gori da prekine sa progonom Crkve i da konačno počne da se ponaša u skladu sa civilizacijskim normama, po kojima je slobodno ispovedanje vere jedno od najvažnijih prava svakog pojedinca", navodi se u saopštenju.

Istovremeno, Sveti Arhijerejski Sinod je izrazio veliku zabrinutost zbog zaoštravanja situacije u Crnoj Gori i nada se da će srpski narod, kao i do sada, postupati mirno i da neće odgovarati na provokacije vlasti, koja, očigledno, želi sukob, kako bi za isti optužila Srpsku Pravoslavnu Crkvu i njene vernike.

"Svakome ko je razuman i dobronameran jasno je da u ovim trenucima treba sačuvati prisebnost i razboritost, a pre svega treba se moliti Bogu da u Crnoj Gori zavlada mir i da nedužni Preosvećeni vladika Joanikije sa svojim sveštenicima bude odmah pušten iz pritvora", zaključuje se.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: