"Sve više razumem Nestorovića, rat apsolutno neistina" VIDEO

Epidemiolog dr Predrag Kon rekao je da je utisak koji je napravljen da je u sukobu sa profesorom Branimirom Nestorovićem - lažan.

Izvor: B92
Podeli
Printskrin TV Prva
Printskrin TV Prva

Sa profesorom Nestorovićem se, kaže, gotovo ne razlikuje u stručnim mišljenjima, samo u pristupu javnosti, te tu dolazi do utiska razilaženja.

"Mi epidemiolozi koristimo taj termin tiho prokužavanje - dakle, ne radite ništa namerno, suština je bliska, ali ne kažemo zarazite se namerno, što kaže Nestorović. Ja sve više razumem profesora Nestorovića što vreme prolazi i shvatam da nas mediji stavljaju u sukob. To što nas mediji stavljaju na naslovnoj strani kao da smo u ratu to apsolutno nije istina."

Zaključuje da to obmanjuje javnost, da se oni po mišljenjima vrlo malo razlikuju. Samo pred prvomajske praznike su se epidemiolozi čvrsto izdvojili u mišljenju da je potreban karantin, ali se pokazalo kao dobra stvar, istakao je on.

"Kada ga pažljivo slušate, vidite da on ne greši, ali kada stavljate takve naslove..."

Profesor Nestorović kaže da u Srbiji nismo imali isti virus kao u Italiji i da kada otvorimo granice dođe nam iz Italije taj virus - ovo Kon komentariše kao pretpostavku.

"Nema dovoljno podataka za jedno epidemiološko zaključivanje. Ima samo jedan mali deo ispitivanja. Prepostavlja se da je to tako. Te pretpostavke nisu beznačajne. Ne stižem toliko da čitam, ja se više bavim operativnim, Nestrović nije virusolog, imamo virusologe u našem timu. To je jako zanimljiva tema, ali to komplikuje dalju komunikaciju sa javnošću."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 201 idi na stranu