Nema prekida vatre

Sjedinjene Američke Države blokirale su glasanje o rezoluciji Saveta bezbednosti UN u kojoj se poziva na prekid vatre na globalnom nivou tokom pandemije.

Izvor: Tanjug

Subota, 09.05.2020.

14:50

Nema prekida vatre
Foto: EPA Sandor Ujvari

U SB UN više od šest nedelja trajala su natezanja oko rezolucije čiji je cilj da pokaže globalnu podršku pozivu na prekid vatre u celom svetu koji je uputio generalni sekretar UN Antonio Gutereš, objavio je londonski Gardijan.

Kao glavni razlog odlaganja za donošenje rezolucije navodi se odbijanje SAD da podrže rezoluciju koja poziva na podršku operacijama Svetske zdravstvene organizacije (SZO) tokom pandemije koronavirusa.

Tramp okrivljuje SZO za pandemiju, tvrdeći, bez dokaza, da je ta organizacija uskraćivala informacije na početku pandemije, navodi Gardijan,

Kina je, s druge strane, insistirala da se u rezoluciji ukaže na podršku SZO.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

20 h

Podeli: