Uhapšen saudijski princ

Organizacija Hjuman rajts voč (HRW) saopštila je da su vlasti Saudijske Arabije nedavno uhapsile i izolovale princa Fejzala bin Abdulaha.

Izvor: Tanjug

Subota, 09.05.2020.

13:07

Uhapšen saudijski princ
Ilustracija: Depositphoto/ doglikehorse

On je ranije bio osumnjičen i uhapšen zbog korupcije, a potom i pušten na slobodu krajem 2017. godine, prenosi Rojters.

Citirajući izvor s bliskim vezama u kraljevskoj porodici, HRW je preneo da je princ Fejzal, sin pokojnog saudijskog kralja Abdulaha, uhapšen 27. marta dok je bio u samoizolaciji na porodičnom imanju severoistočno od Rijada, Rojters navidi da nije uspeo da proveri ovu informaciju ni iz nezavisnih izvora, ni iz saudijskih medijskih krugova.

Saudijske vlasti se ne oglašavaju povodom hapšenja princa Fejzala koje bi moglo biti deo opsežne akcije uperene na razbijanje korupcionaške mreže i hapšenja verskih lidera, intelektualca i desničarskih aktivista, ali i članovi kraljevske porodice, ministara i poslovnih ljudi osumnjičenih za korpuciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: