Brnabićeva potvrdila: Za ulazak u Srbiju neophodan negativan test, u suprotnom 14 dana karantina

Premijerka Ana Brnabić potvrdila je usvajanje odluke da će građanima Srbije za ulazak u zemlju biti dovoljan negativan PCR test, ne stariji od 72 sata.

Izvor: Tanjug
Podeli
Screenshot/TV Prva
Screenshot/TV Prva

Pročitajte još:

Usvojene nove mere: Šta je neophodno za ulazak u Srbiju?

U suprotnom će građani morati u karantin na 14 dana.

Brnabić je dodala da građani mogu da izađu iz Srbije, a ulazak u druge države, zavisi od same zemlje u koju idu.

“Danas smo usvojili odluku da će našim građanima iz inostranstva, kada se vraćaju u zemlju, biti dovoljan PCR test koji pokazuje da su negativni na kovid 19, koji su uradili u poslednja 72 sata i onda neće morati da budu u karantinu 14 dana”, rekla je Brnabić.

Ona je dodala da je liberalizovana i procedura za ulazak stranaca, što je važno zbog privrede i stranih studenata, kojima će takođe biti potreban test , ne stariji od 72 sata za ulazak, ali da će im donekle, ipak, biti ograničeno kretanje, u skladu sa potrebama.

Premijerka je poručila da je za građane i dalje najvažnija lična odgovornost, jer nema više tako restriktivnih mera.

Brnabić je primetila da je danas zabeležen blagi skok zaraženih u odnosu na juče, ali je bilo i više testiranih, a procenat je oko 1,6.

“Nije to razlog za brigu, jer smo danas imali najveći pad aktivnih slučajeva. Situacija je pod kontrolom. Nismo ukidali vanredno stanje bez da smo bili potpuno sigurni da je situacija pod kontrolom, ali građani moraju da imaju svest da je ovo nova normalnost dok ne bude vakcine”, rekla je Brnabić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 84 idi na stranu