"Ukidanje vanrednog stanja bila bi potpuna, nedopustiva greška"

Španski premijer Pedro Sančez pokušava da u parlamentu obezbedi većinu glasova kako bi produžio vanredno stanje za još dve nedelje.

Izvor: B92

Sreda, 06.05.2020.

12:57

Foto: EPA-EFE/JULIEN WARNAND

Zahvaljujući oštrim merama, epidemija novog koronavirusa je stavljena pod kontrolu, a broj smrtnih slučajeva u poslednja 24 sata je 244, što je za tri četvrtine manje od 1.000, koliko je bilo beleženo početkom aprila. Te su mere, međutim, istovremeno dovele do pada ekonomije i nezaposlenosti, prenosi Rojters.

"Ukidanje vanrednog stanja bila bi potpuna, nedopustiva greška", rekao je Sančez u parlamentu i dodao da su milijarde državnog novca za pomoć preduzećima i pojedincima pogođenim karantinom puštene zahvaljujući depozitu za hitne slučajeve.

Ukoliko španska vlada odobri, to bi bilo četvrti put da se vanredno stanje produžava za dve nedelje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: