Političari već traže mogućnost odmora na moru

Letovanje na moru i u doba pandemije nije potpuno isključeno, javljaju se prvi političari u Austriji i Nemačkoj koji smatraju da ne bi trebalo odbaciti opciju.

Izvor: Tanjug

Sreda, 06.05.2020.

11:46

Političari već traže mogućnost odmora na moru
Ilustracija: Getty images/Tomohiro Ohsumi

Sekretar za zdravstvo u vladi grada i pokrajine Beč Peter Haker smatra da će letovanje u Hrvatskoj ili Grčkoj biti moguće ove godine.

"To mora biti moguće jer i tim zemljama je jasno koje su potrebne mere kako bi se zaustavilo širenje virusa", naglasio je on.

Haker je rekao da je, ako se sve zemlje pridržavaju mera, rizik od širenja virusa kontrolisan.

"U suštini je svejedno da li ste na jezeru u Austriji ili na Jadranu", ocenio je on i zatražio da se odustane od "lokalnog egoizma".

I nemački državni sekretar nadležan za turizam Tomas Barajs je Tagešspiglu rekao da će nemački turisti tokom leta moći da letuju na grčkim ostrvima.

"Ako tamo više gotovo ne bude bilo novih infekcija i zdravstveni sistem bude funkcionisao, onda se može razmišljati o letovanju", kazao je on.

Preneo je da Nemačka sa susednim zemljama kao što su Austrija, Francuska, Belgija, Poljska i Holandija već vodi razgovore.

Naglasio je da će ovog leta gotovo zasigurno biti nemoguća daleka putovanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: