Glavni epidemiolog u Velikoj Britaniji podneo ostavku: Ljubavna afera stručnjaka veliki udarac za vlast

Savetnik britanske vlade, epidemiolog Nil Ferguson, podneo je ostavku nakon što je prekršio pravila izolacije i sastajao se sa svojom emotivnom partnerkom.

Izvor: Tanjug

Sreda, 06.05.2020.

08:34

Glavni epidemiolog u Velikoj Britaniji podneo ostavku: Ljubavna afera stručnjaka veliki udarac za vlast
Ilustracija: Deposit photos/Iakov

Prof. Ferguson, koji je savetovao Borisa Džonsona da uvede mere karantina i "držao predavanje" građanima da moraju da poštuju stroge mere socijalne izolacije, podneo je ostavku na poziciju savetnika jer je dozvolio svojoj emotivnoj partnerki, koja je, inače, udata, da ga posećuje u njegovom domu, piše britanski Telegraf.

Ona je do njega putovala sa drugog kraja grada.

U izjavi povodom ostavke, vodeći epidemiolog sa londonskog Imperijal koledža rekao je da je napravio "grešku u proceni".

"Prihvatam da sam napravio grešku u proceni i da sam pogrešno postupio. Zato sam odstupio iz Sage. Ponašao sam se tako u uverenju da sam imun, pošto sam nakon što sam pozitivno testiran na koronavirus bio potpuno izolovan skoro dve nedelje. Duboko žalim zbog bilo kakvog podrivanja jasnih poruka da je fizičko distanciranje stalno potrebno za kontrolu ove razorne epidemije. Vladine smernice su nedvosmislene i postoje tu da nas zaštite sve", rekao je Ferguson.

Njegova ostavka predstavlja udarac za vladu i ministre kojima pomaže oko pandemije kovida 19.

On je postao jedan od najistaknutijih članova Sage, a sredinom marta je upozorio da bi 250.000 ljudi moglo umreti ako Velika Britanija ne primeni mere fizičke distance između ljudi, navodi Skaj njuz.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: