Koronavirus na jugoistoku Srbije i u Nišu jenjava

Načelnica Nišavskog okruga Dragana Sotirovski izjavila je jutros da epidemija koronavirusa na jugoistoku Srbije i u Nišu polako jenjava.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: Getty images/Emanuele Cremaschi stringer
Ilustracija: Getty images/Emanuele Cremaschi stringer

Ona je za RTS rekla da je juče testirano 935 osoba, od kojih je 47 pozitivnih.

"Zbog ljudi koji su došli iz inostranstva i zbog pritiska iz ostalih delova juga i jugoistoka Srbije i severa KiM, Niš je imao jako veliki broj zaraženih. Onog momenta kada su otvorene privremene bolnice u Zaječaru, Sokobanji i Leskovcu, istog trenutka je pritisak ka Kliničkom centru Niš počeo da slabi", navela je ona.

Kaže da će u dogovoru sa gradskim inspektorima, pre svega komunalnim inspektorima svih pet gradskih opština u Nišu, turistička inspekcija, inspekcija rada i sanitarna inspekcija kontrolisati ugostiteljske objekte koji su počeli da rade u ponedeljak.

"Vidimo da je lepo vreme pokazalo da se malo manje svi zajedno pridržavamo neophodnih mera. Ali, kazne će ipak biti velike, zajedno će gradski i republički inspektori raditi", poručila je Sotirovski i dodala da očekuje da se što pre zaposle mlađi inspektori čiji je broj, kako kaže, deficitaran.

Nova laboratorija, koja je poklon kineske vlade Nišu, trebalo bi da počne da radi u roku od 75 dana, navodi Sotirovski.

"U pitanju je moderna laboratorija poput one nedavno otvorene u Beogradu, a biće u okviru Instituta za javno zdravlje Niš. U toku dana će imati kapacitet za do 1.000 uzoraka i ostaće trajno u našem gradu", zaključila je Sotirovski.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 201 idi na stranu