Vučić čestitao pripadnicima Garde Dan jedinice

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je danas svim pripadnicima Garde 6. maj Dan jedinice.

Izvor: Tanjug

Sreda, 06.05.2020.

11:17

Vučić čestitao pripadnicima Garde Dan jedinice
EPA-EFE/Georgi Licovski

"Nastavljajući tradiciju Srpske Gvardije dugu 190 godina, a zahvaljujući izuzetnoj stručnosti i profesionalnosti stekli ste renome elitne jedinice. Nepuna dva veka dajući doprinos uspešnom stvaranju moderne i funkcionalne vojske čuvate stečeni ugled", navodi se u čestitki predsednika, koju je prenelo Ministarstvo odbrane.

Vučić je naveo da profesionalnim izvršavanjem zadataka i konstantnim usavršavanjem, iz godine u godinu, pripadnici Garde znatno unapređuju vojni protokol za potrebe državnog i vojnog rukovodstva i time doprinose očuvanju ugleda kako Vojske, tako i Republike Srbije.

"Samo najbolje jedinice Vojske Srbije mogu biti nosioci najviših odličja Republike Srbije. Pripadnici Garde sa ponosom i čašću nose odlikovanje za izuzetne zasluge i postignute rezultate u svim oblastima života i rada", naveo je Vučić.

Čestitajući im praznik predsednik je naveo i da je siguran da će pripadnici Garde profesionalno izvršavati postavljene zadatke, razvijati operativnu sposobnost svoje jedinice i u predstojećem periodu dokazati i pokazati ko može biti pripadnik te najstarije reprezentativne jedinice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: