Vasiljevićeva: Video-poruka Đilasa "jeftin politički trik"; Ne delimo medije na prorežimske i tajkunske VIDEO

Savetnica za informisanje predsednika države Suzana Vasiljević ocenila je kao "jeftin politički performans" video-snimak predsednika Stranke slobode i pravde.

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.05.2020.

10:23

Vasiljevićeva: Video-poruka Đilasa
Screenshot/TV Prva

Dragan Đilas u pomenutom snimku uznemireno govori da su se njegova deca tresla od straha zbog poruka protiv njega emitovanih u blizini mesta gde žive.

"Predsednik Vučić je od početka vanrednog stanja obećao da neće pominjati svoje političke protivnike. I 50 i nešto dana ih nije nigde pomenuo. A svih tih dana ste imali vređanje njega i njegove porodice i njegove dece, od strane dotičnog gospodina, njegovih koalicionih partnera i medija bliskih gospodinu Đilasu", rekla je Vasiljevićeva za Prvu televiziju.

Ona je rekla da Đilasa "tada nigde nije bilo, nije plakao i molio ove da prestanu".

"Njegovu decu niko nije pomenuo, niko od medija u Srbiji nije Đilasovu decu stavio na naslovnu stranu. A setićete se - decu predsednika Vučića jesu i to vrlo često i ne samo na naslovnim stranama nekih medija, već i na Tviter nalozima", rekla je Vasiljevićeva.

Ona je rekla da Đilas u poslednih par dana nekoliko puta "naziva Vučića ludakom, psihopatom, pa što se nije pitao kako njegova deca to gledaju".

Vasiljevićeva je navela da zvučnici sa kojih se sinoć čulo vređanje Đilasa nisu bili ispred prozora zgrade gde žive Đilasova deca, već, kako je razumela, na krovu neke zgrade koja je bila blizu pa se to čulo.

"Zašto bi njegova deca bila zaštićenija, značajnija od dece Vučića? Niko decu nije petljao, niko od nas - ni predsednik, niko blizak predsedniku, niko od medija u Srbiji na koje smo mi na bilo kakav način mogli da imamo uticaj nije decu nijednog političkog protivnika stavio na naslovnu stranu, a Đilas jeste", rekla je Vasiljevićeva.

Ona je zamolila medije da ničiju decu ne diraju, jer ona nisu kriva za ono što njihovi očevi rade.

"Ne delimo medije na prorežimske ili tajkunske"

Vasiljevićeva izjavila je danas da predsednik Aleksandar Vučić, njegov kabinet i njegova pres-služba medije "nikad nisu delili na prorežimske ili tajkunske, anti i pro vladine".

"Na našim konferencijama za štampu su prisutni novinari svih redakcija koje žele da dođu. Ko ne želi da dođe ne mogu da ih teram da dođu. Ko želi dođe i dobije priliku da postavi pitanja. Predsednik gostuje uglavnom i u emisijama za koje ne možete da kažete da su baš provladine, da su baš naklonjene nama", rekla je Vasiljevićeva gostujući na TV Prvoj.

Kako je rekla, predsednik Srbije i njegove službe u saradnji su sa svim medijima podjednako, bez obzira na to da li su protiv vlade ili za vladu, i ne prave tu razliku.

"Građani su ti koji će da naprave razliku i ti koji će da se odluče. Znači, na vama kao novinarima je zadatak samo da plasirate vest", rekla je Vasiljevićeva, dodajući da je mnogo "lažnih vesti koje moraju da demantuju".

Vasiljevićeva je rekla da medijska situacija u Srbiji "nije bajna", ali da to nije nigde u svetu.

"Mi imamo ovde problem zato što je naša medijska scena podeljena za one koji su za vlast i one koji su protiv vlasti, i u tom ratu opozicionih medija protiv vlasti ili provladih medija protiv opozicije lekari su se našli ni krivi ni dužni na udaru."

Prema njenim rečima, neki mediji su vodili kampanju protiv lekara i dolazili su na konferencije za novinare kako bi postavljali politička pitanja.

Govoreći o oglašavanju više ambasadora na Svetski dan slobode medija, Vasiljevićeva je rekla da je "ono što oni zameraju, onako fino provučeno, to je tabloidizacija".

"Tabloidi nisu nastali u Srbiji, već je Srbija to uvezla, tabloidi su mnogo pre Srbije postojali u Americi, Nemačkoj", rekla je Vasiljevićeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: