Libanska vojska pritvorila pet Sudanaca u blizini granice sa Izraelom

Libanska vojska saopštila je danas da je stavila u pritvor i ispitivala pet sudanskih državljanina zbog sumnje da su pokušali da pređu granicu sa Izraelom.

Izvor: B92

Nedelja, 03.05.2020.

16:52

Libanska vojska pritvorila pet Sudanaca u blizini granice sa Izraelom
Ilustracija: Depositphotos/ twixx

Kako je preneo AP, vojska Libana sumnja da su ove osobe pokušale da pređu dobro čuvanu granicu sa Izrealom, dok izraelski mediji navode da je reč o ljudima koje su u potrazi za poslom i koji su vraćeni u Liban u akciji kojom su rukovodile Ujedinjene nacije.

Portparol mirovnih snaga UN u Libanu je rekao da oni sprovode istragu povodom ovog slučaja.

Incident se dogodio nakon što je tenzija na libansko-izaelskoj granici postala izraženija u toku poslednjih nekoliko nedelja zbog sukoba između Izraela i militantne grupe Hezbolah.

Izrael i ova grupa borili su 2006. godine u ratu koji je trajao 34 dana. Uprkos neprijateljstvu koje postoji između njih, ove dve strane su se uglavnom uzdržavale od direktnih sukoba u poslednjih 14 godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: