"Mi nismo Sparta, mi ne žrtvujemo ljude"

Predsednik Rusije Vladimir Putin smatra nedopustivim žrtvovanje ljudi radi spasenja ekonomije u uslovima širenja koronavirusa.

Izvor: B92

Utorak, 28.04.2020.

20:15

EPA-EFE/ MICHAEL KLIMENTYEV/SPUTNIK/KREML

"Kažu da su u drevnoj Sparti bolesne osobe i osakaćenu decu bacali sa litice Tajget. Istina, danas istoričari i arheolozi smatraju da je to samo legenda, mit", rekao je Putin na sednici o borbi protiv širenja korone u regionima Rusije.

"Međutim, mi znamo da je spartansko društvo zaista bilo izgrađeno na čvrstim pravilima. Međutim, ni to nije pomoglo. Ona je na kraju izgubila svoju državnost. Kako se kaže, istorija je učiteljica života“, objašnjava Putin, prenosi Sputnjik.

Predsednik Rusije je podsetio i na priču Džeka Londona "Zakon života".

"U njoj se govori kako je pleme napuštalo stare osobe kada bi im postali teret. Deca bi im dala malo hrane i odlazila, ostavljajući roditelje da budu hrana divljim zverima, da umru. A stari otac, ostavši sam pored vatre, do kraja je verovao i nadao se da će sinovi doći po njega. Možete li samo da zamislite da se tako nešto može desiti našim roditeljima, našim babama i dedovima, kao u toj priči? Nikad neću poverovati u to. To nije u našem genetskom kodu“, zaključio je ruski predsednik.

Ruski lider je danas objavio vest o produžetku neradnih dana u zemlji do 11. maja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: