"Nastava gotova 31. maja"; odluka o radu vrtića neizvesna VIDEO

Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je da će nastava u osnovnim i srednjim školama u Srbiji biti završena 31. maja.

Izvor: B92

Utorak, 28.04.2020.

11:40

Printskrin: TV Prva

On je za Prvu televiziju rekao da će predavanja na fakultetima biti završena oko 15. maja a nastava za maturante oko 25. maja.

"Od 1. juna možemo pojedinačno i u malim grupama da završavamo neke poslove, tada imamo završne i prijemne ispite", rekao je ministar.

Ministar je govorio i o početku rada vrtića. Nadležni će zasedati danas, ali prema rečima ministra, još nije izvesno da li će se danas doneti i konačna odluka.

Šarčević je naveo da se trenutno sprovodi ispitivanje koje vrše vaspitači sa roditeljima o tome koliko bi dece išlo u vrtić te da će se posle svih rezultata doneti odluka.

On je rekao da će sve ustanove biti dezinfikovane i na taj način biti pripremljene za rad.

"Mi se pridržavamo planova. Zajedno sa kriznim štabom pravimo baze za neophodnu opremu, maske, dezinfekciona sredstva", rekao je ministar Mladen Šarčević.

Na pitanje da li će deca morati da nose maske ministar je odgovorio da će o tome biti reči na sastanku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: