Otkazan samit EU u Zagrebu, umesto toga video-konferencija

Lideri Evropske unije potvrdili su da će se 6. maja putem video-konferencije sastati sa najvišim zvaničnicima sa Zapadnog Balkana.

Izvor: B92

Četvrtak, 23.04.2020.

21:06

Otkazan samit EU u Zagrebu, umesto toga video-konferencija
Foto: Getty Adam Berry

Video-konferencija će biti održana umesto planiranog samita EU - Zapadni Balkan, koji je i planiran za početak maja u Zagrebu.

"Poslednjih meseci smo radili kako bi prilagodili našu strategiju i doneli odluke koje se tiču ovog regiona. Šesti mja će biti prilika za video konfrenciju sa tim zemljma kako bi predstavili naše prioritete", izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.

Samit EU - Zapadni Balkan u maju najavljivan je kao prekretnica, odnosno otvaranje novog poglalja u procesu pristupanja regiona Uniji.

Očekuje se da se, nakon utvrđivanja nove metodologije pristupanja, na sastanku lidera EU i regiona potvrdi politička posvećenost jedne i druge strane zajedničkoj budućnosti u Uniji, ali i da se predstavi evropski ekonomsko-investicioni paket za Zapadni Balkan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: