Austrijski pripadnik Kfor-a zaražen korona virusom

Jedan austrijski vojnik u sastavu međunarodnih snaga Kfor na Kosovu razboleo se od korona virusa, saopštilo je Ministarstvo odbrane Austrije.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 19.04.2020.

16:31

Austrijski pripadnik Kfor-a zaražen korona virusom
Foto: Gettyimages/Carsten Koall Stringer

Portparol Ministarstva Mihael Baer rekao je agenciji APA da u austrijskom kontingentu ima jednog obolelog koji će u utorak ili sredu biti prebačen u Austriju.

Naveo je da njegovo prebacivanje "čista mera predostrožnosti", jer je medicinsko snabdevanje u Austriji bolje nego na Kosovu.

Bauer je negirao da će sada svih oko 300 pripadnika austrijskog kontingenta pri Kfor-u biti testirano na korona virus, dodajući da su sve osobe iz okruženja obolelog izolovane.

On je podsetio da je austrijska vojska ove nedelje u Austriju vratila sve vojnike iz međunarodnih misija koji pripadaju rizičnoj grupi. Ta mera se, kako je naveo, pokazala ispravnom, jer se sada u misijama nalaze samo još fizilčki spremni i mlađi vojnici, odnosno oni koji nemaju nikakva ranija obolenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: