Za 14 dana završena nova bolnica Vojnomedicinskog centra "Karaburma" VIDEO

Obnova i izgradnja nove bolnice Vojnomedicinskog centra "Karaburma", namenjene za lečenje obolelih od virusa kovid-19, završena je posle 14 dana.

Izvor: Beta

Subota, 18.04.2020.

19:25

Za 14 dana završena nova bolnica Vojnomedicinskog centra
FOTO: TANJUG / MINISTARSTVO ODBRANE / DUSKA STEFANOVIC / an

Kapacitet je tako proširen na 140 ležajeva.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane načelnik Uprave za vojno zdravstvo brigadni general Uglješa Jovičić obišao je novu bolnicu i ocenio da je ta ustanova osposobljena u kratkom roku.

"Kada se pandemija završi nova bolnica na Karaburmi ostaće da služi za lečenje i vojnih i civilnih osiguranika i doprineti unapređenju lečenja pacijenata", rekao je Jovičić.

On je podsetio da se pripadnici vojnog zdravstva, zajedno sa svojim kolegama iz civilnog zdravstva svakodnevno bore za suzbijanje korona virusa i u bolnicama na Beogradskom sajmu, Novosadskom sajmu, u hali "Čair" u Nišu.

Vrednost investicije koju su firma "Termomont" i partneri uložili u renoviranje 1.000 kvadratnih metara starog objekta, njegovu nadogradnju do 1.300 kvadratnih metara, koliko iznosi sadašnja površina nove bolnice, kao i izgradnju pristupnog puta, iznosi više od 37 miliona dinara.

Već tokom sledeće nedelje, u novu bolnicu na Karaburmi počeće prijem pacijenata na lečenje od virusa kovid-19, navedeno je u saopštenju.

U Jutarnjem programu Prve televizije o gradnji bolnice govorio je pukovnik dr Milan Mladenović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

21 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: