Hrvati razmatraju obavezni vojni rok; "Isto za žene i za muškarce"

Načelnik Kancelarije za upravljanje u hitnim situacijama u Zagrebu Pavle Kalinić obišao je statističare koji još rade na procenama štete nakon zemljotresa.

Izvor: B92

Petak, 17.04.2020.

12:45

Hrvati razmatraju obavezni vojni rok;
Ilustracija: EPA-EFE/ Philipp Guelland

Kalinić je tom prilikom rekao da će insistirati na uvođenju obaveznog vojnog roka u Hrvatskoj i za muškarce i za žene, prenosi Index.hr.

"Dalje ćemo pokušavati da proširimo civilnu zaštitu i insistiraćemo i dalje na uvođenju obaveznog vojnog roka jer je ovo pokazalo da su nam ključni klinci od 18 do 30 godina. Vojni rok na četiri meseca, po švajcarskom modelu, isto za žene i muškarce, jer mi smo nacija s malo ljudi i to je jedino rešenje da u kriznim situacijama možemo reagovati adekvatno. Zahvaljujem civilnoj zaštiti koja je 48 sati bila na terenu, to su bili stariji ljudi", rekao je Kalinić.

"Tražimo da se uvede obvezni vojni rok i ne vidim kome je bilo u interesu da se to ukine", naglasio je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: