Patrijarh poslao važnu poruku uoči Uskrsa

Patrijarh Irinej pozvao je vernike da prihvate preporuke medicinskih stručnjaka i predstojeći Uskrs po Julijanskom kalendaru proslave u svojim domovima.

Izvor: B92

Petak, 17.04.2020.

11:10

Patrijarh poslao važnu poruku uoči Uskrsa
FOTO: TANJUG/ FOTO SPC/ nr, fotografija niske rezolucije

On je podsetio da se Uskrs ove godine proslavlja u "posebnim uslovima" i kazao da je moguće sprovesti mere socijalne distance u crkvama, ali i dodao da SPC prihvata i da će poštovati "stav ljudi koji su upućeni u problematiku i u materiju" o zaraznosti koronavirusa.

"Lepo je doći na velike praznike u crkvu, ali ovo je izuzetan jedan momenat u našemu životu. Bolje je u domu svoje misli, želje i svoje srce uputiti prema crkvi, nego biti u crkvi, a ne znam o čemu drugom misliti. Naravno, sve će ovo proći, pa ćemo se moliti Bogu i u našem domu i u crkvama", naveo je patrijarh u intervjuu za "Blic".

Vernici koji poštuju Julijanski kalendar slave Uskrs u nedelju 19. aprila.

Uskrs se ove godine u Srbiji obeležava u vanrednim okolnostima usled pandemije koronavirusa.

Građanima je danas dozvoljeno kretanje do 17.00 časova, kada će početi "policijski čas" koji će trajati sve do utorka u 5.00 sati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: