Direktor iz Niša negirao krivicu, zaraženo skoro 140 ljudi

Direktor Gerontološkog centra u Nišu Milan S. (47) negirao je krivicu na saslušanju u Višem tužilaštvu u Nišu, koje je održano kasno sinoć, piše Tanjug.

Izvor: B92

Sreda, 15.04.2020.

10:26

Direktor iz Niša negirao krivicu, zaraženo skoro 140 ljudi
Foto: Deposit/londondeposit

Njemu je nakon toga, na predlog tužilaštva, sud odredio pritvor.

Milan S. se tereti za krivično delo teško delo protiv zdravlja ljudi u vezi sa krivičnim delom prenošenje zarazne bolesti, rekao je za Tanjug portparol tužilaštva Boris Radinjić.

Na saslušanju u tužilaštvu, osumnjičeni je negirao izvršenje krivičnog dela za koje se tereti, a sumnja se da nije preduzeo sve neophodne mere i radnje kako bi sprečio širenje zarazne bolesti kovid 19, usled čega je u Gerontološkom centru zaraženo 135 korisnika usluga i četvoro zaposlenih.

Po predlogu tužilastva, rešenjem sudije za prethodni postupak Višeg suda u Nišu, Milanu S. je određen pritvor do 30 dana, napomenuo je Radonjić.

Pritvor mu je određen zbog okolnosti da bi boravkom na slobodi mogao uticati na svedoke koje je potrebno ispitati, kao i jer je za krivično delo koje mu se stavlja na teret propisana kazna zatvora preko 10 godina, a usled težine posledica, jer je uznemirena javnost u meri koja može ugroziti nesmetano vođenje krivičnog postupka, precizirao je portparol tužilaštva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: