MCP će postupati u skladu sa preporukama medicinske struke

Mitropolija crnogorsko-primorska služiće vaskršnju liturgiju bez prisustva vernika u hramovima, u skladu sa preporukama medicinske struke.

Izvor: B92

Sreda, 15.04.2020.

11:43

MCP će postupati u skladu sa preporukama medicinske struke
EPA/Boris Pejovic

Mitropolija crnogorsko-primorska (MCP) saopštila je danas da će liturgije povodom Vaskrsa biti održane bez prisustva vernika, jer shvataju da nema nikakve sumnje da bi saborno liturgijsko okupljanje na Vaskrs sa vernim narodom bilo zloupotrebljeno kako bi se Crkva po ko zna koji put lažno optužila za ”antidržavnu delatnost”.

Iz MCP su poručili da će se, u prvim danima redovnog stanja, Crkva angažovati da se obnove protestne litije.

MCP je pozvala vernike da praznik proslave uz poštovanje i uputstva medicinske struke, uvereni da opasnost smrtonosne zaraze nije prošla i "da su pred nama, ne samo dani proslavljanja Vaskrsa, nego i dani obavezne i pojačane pažnje u vezi opšte zdravstvene zaštite".

Vaskršnje službe, koje će služiti mitropolit i sami sveštenici, će se, kako su najavili, uživo prenositi putem crkvenih medija.

Iz MCP su ponovo pozvali vernike da se pridržavaju propisanih mera i da molitve obavljaju u svojim domovima, a da svaku dilemu razrešavaju sa svojim sveštenikom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: