Uhapšen general, radio kao ruski špijun

Ukrajina je saopštila danas da je pritvorila generala bezbednosne službe Valerija Šejtanova pod optužbama za izdaju, jer je navodno radio kao ruski špijun.

Izvor: B92

Utorak, 14.04.2020.

18:09

Uhapšen general, radio kao ruski špijun
Foto: Deposit reflextions

Ukrajinska bezbednosna služba SBU saopštila je da je Šejtanov radio kao šef specijalnih operacija te službe, ali bez detalja o njegovom aktuelnom položaju, prenosi Rojters.

Ta služba opisala je Šejtanova kao agenta Savezne bezbednosne službe Ruske Federacije, tvrdeći da ima neoborive dokaze da je planirao terorističke napade u Ukrajini u zamenu za 200.000 dolara i ruski pasoš.

SBU je navela i da je Šejtanov ruskim agencijama prosleđivao informacije o operacijama Ukrajine u Donbasu i regrutovao druge osobe.

Kako prenosi britanska agencija, ni ruska bezbednosna služba FSB ni predstavnici Šejtanova nisu bili dostupni za komentar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: