"Šta on misli ko je" VIDEO

Poruka japanskog premijera Šinza Abea na Tviteru u kojoj poziva sunarodnike da ostanu kod kuće zbog koronavirusa izazvala besne reakcije na društvenim mrežama.

Izvor: Tanjug
Podeli
Tanjug/Kyodo News via AP
Tanjug/Kyodo News via AP

Optužen je da je bezosećajan prema ljudima koji nemaju luksuz da se odmaraju u svom domu, pošto vladine mere socijalnog distanciranja nisu propraćene nadoknadama.

U nekim od reakcija na njegovu juče objavljenu poruku na Tviteru pisalo je da se ponaša kao aristokrata, dok se drugi pitaju "Šta on misli ko je".

Jednominutni video-klip prikazuje Abea kako sedi kod kuće, bezizražajnog lica, mazi kuče i čita knjigu, pijucka iz šolje i pritiska daljinski upravljač.

U istom snimku, u drugom delu ekrana prikazan je popularni pevač i glumac Gen Hošina kako svira gitaru kod kuće, ali je on kasnije preko Instagrama napisao da je taj snimak upotrebljen bez njegove dozvole.

Abe je prošlog utorka proglasio vanredno stanje u Tokiju i u još šest oblasti i zatražio od sunarodnika da ostanu kod kuće i smanje interakciju s drugim ljudima čak 80 odsto, ali mnoge japanske kompanije sporo prelaze na rad na daljinu i mnogi idu prevozom na posao i posle te objave.

Zaključno sa nedeljom u Japanu je bilo 7.255 potvrđenih slučajeva zaraze koronavirusom, kao i još 712 slučajeva sa kruzera koji je bio u karantinu ranije ove godine.

strana 1 od 530 idi na stranu