Koronavirus presušio kanale narkodilerima

Na balkanskim rutama beleži se drastičan pad broja krivičnih dela povezanih sa prodajom ili švercom opojnih droga.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 13.04.2020.

09:37

Koronavirus presušio kanale narkodilerima
Ilustracija: Deposit photos/deeblue

Zbog širenja koronavirusa krijumčarima droge smanjen je manevarski prostor, a previše barijera do najjačih tržišta u svetu uticalo je na to da se, makar na balkanskim rutama, beleži drastičan pad broja krivičnih dela povezanih sa prodajom ili švercom opojnih droga.

Prema pisnju podgoričke Pobjede, Crna Gora je zatvorila granice i pojačala kontrole, tako da šverceri koji bi pokušali da prokrijumčare drogu, ne bi mogli da prođu neprimećeno, a narko dileri nisu u mogućnosti da švercuju drogu koja u Evropu stiže sa Bliskog istoka.

Kako su utvrdile bezbednosne službe uobičajeni kanali distribucije heroina uglavnom idu preko Turske, a kokaina iz Južne Amerike.

Što se tiče ulične prodaje droge, i ona je svedena na minimum, zbog zabrane kretanja, ali iz Uprave policije još nemaju zvanične podatke za mart.

U prva dva meseca 2020. godine u Crnoj Gori je zaplenjeno 42,6 kilograma droge, kao i 3.283 komada različitih tableta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: