Ambasadorka Joksimović: Džonson u dužem periodu neće moći da obavlja funkciju premijera VIDEO

Aleksandar Joksimović ambasadroka Srbije u Velikoj Britaniji kaže da je u ovom trenutku još uvek nejasna dalja strategija u brobi sa koronavirusom u toj zemlji.

Izvor: B92
Podeli
Foto: TV Prva, screenshot
Foto: TV Prva, screenshot

Prema njenim rečima važna tema je i to što ne postoji jasno određenje da li je vrhinac epidemije u toku, ili će tek uslediti.

Govori se o povratku dece u školu, jer se deca teže i zaraze, ali i teže bolest prenose.

"Sekretar za zdravlje je sinoć držao konferenciju za štampu tokom koje je više od 20 puta ponovio da se ostane kod kuće", kaže ambasadroka Joksimović i navodi da su zatvorene i crkve i da će se službe povodom Uskrsa održavati bez vernika.

Ona navodi da su ulice uglavnom prazne, ali čim se pojavi lep dan veliki broj građana koristi svoju mogućnost na rekreaciju.

"Kao i svuda u svetu i ovde se daje počast onima koji se bore kao medicinsko osoblje, četvrtkom uveče građani tapšu zdravstvenim radnicima", kaže ona.

Dodaje i da je Boris Džonson stabino i u mogućnosti je da napravi nekoliko koraka.

"Imajući u vidu ozbiljnost bolesti, i njegovo stanje, u nekom dužem periodu neće moći da obavlja funkciju premijera", kaže ona i dodaje da se nada da će do kraja nedelje biti određeno u kom smeru će Biratanija krneuti u borbi sa koronavirusom.

Što se tiče naših državljanja, vratilo se 130 u Srbiju.

"Ima nekih građana poreklom iz Srbije koji imaju simptome koronavirusa, ali veliki broj ljudi ovde nema potvrđen virus jer se testovi ne vrše", kaže ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 530 idi na stranu