Dačić: Velike sile da objasne - prirodni virus ili laboratorijski, da li je reč o biološkom ratu VIDEO

Humanitarni avion danas bi trebalo da ode za Beč, a u nedelju za Dubai, najavio je šef sprske diplomatije Ivica Dačić.

Izvor: B92

Subota, 11.04.2020.

12:03

Dačić: Velike sile da objasne - prirodni virus ili laboratorijski, da li je reč o biološkom ratu VIDEO

Tim letovima trebalo bi da se vrati još naših građana koji su se zatekli u inostranstvu kad je počela epidemija korone, a naveo se u Srbiju vratilo 5.000 ljudi uz pomoć Ministarstva.

"Jedan humanitarni avion otići će za Beč sutra, a potom u nedelju za Dubai".

Rekao je da je diplomatija u zemlju vratila građane koji su izgubili posao u inostranstvu, studente i učenike, bolesne ljude...

Kako navodi, od nastanka krize nestao je zajendički stav EU, a kada epidemija prođe, prema rečima Dačića, neophodno je analizirati poreklo virusa.

"Mislim da velike sile nama duguju objašnjenje pre svega UN i Savet bezbednosti - da li je ovo prirodni virus ili laboratorijski, da li je reč o biološkom ratu", kaže Dačić navodeći da postoje različite teorije.

Dodaje i da Kinezi kažu da virus nije nastao u Vuhanu.

Opširnije u video prilogu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: