Putin i Tramp ponovo razgovarali

Ruski predsednik Vladimir Putin je ponovo razgovarao sa američkim kolegom Donaldom Trampom o saradnji u borbi protiv koronavirusa.

Izvor: B92

Petak, 10.04.2020.

17:44

Putin i Tramp ponovo razgovarali
EPA-EFE/LUKAS COCH AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT

Najavljeno je i da će predsednici razgovarati i o posledicama na svetsku privredu

Putin je, tokom video-konferencije s posadom Međunarodne svemirske stanice koja je u orbiti oko Zemlje, rekao da rusko-američko partnerstvo u istraživanju svemira treba da bude model za saradnju radi suzbijanja koronavirusa.

"To je primer efikasnog partnerstva naših zemalja u interesu čovečanstva. Na taj način bi trebalo da organizujemo rad u rešavanju sadašnjih problema... ...borba protiv pandemije i situacija na tržištu je međunarodno pitanje", rekao je Putin, preneo je Kremlj.

Tramp i Putin su u četvrtak razgovarali o međunarodnim pregovorima za stabilizaciju tržišta nafte, pogođenog drastičnim padom cena zbog ekonomske krize izazvane pandemijom.

Iako su Rusija i SAD u zategnutim odnosima, njihovi predsednici imaju određeno međusobno razumevanje.

Tramp je u nekoliko navrata hvalio Putina, koji je podržao svog američkog kolegu u nekim pitanjima. Poslednja Putinova podrška je bila tokom nedavne procedure za opoziv Trampa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: