U jeku pandemije Severna Koreja ispaljuje balističke rakete kratkog dometa

Severnokorejski lider Kim Džong Un nadgledao je još jednu vojnu vežbu, uoči zasedanja parlamenta koje će se održati uprkos pandemiji koronavirusa.

Izvor: B92

Petak, 10.04.2020.

08:29

U jeku pandemije Severna Koreja ispaljuje balističke rakete kratkog dometa
EPA-EFE/ KCNA

U poslednjoj u nizu vežbi severnokorejske vojske ovog meseca učestvovala je pešadija koja je minobacačima gađala mete, prenosi Rojters.

U pojedinim prethodnim vežbama, održanim uprkos strogim merama protiv širenja koronavirusa, ispaljivane su balističke rakete kratkog dometa.

Kako je navela državna agencija KCNA, "vežba je održana kako bi se dalje učvrstila odbrambena sposobnost zemlje".

Agencija ističe da je "visok vojni duh i entuzijazam prožeo sve jedinice i artiljerce, dok su učestvovali u vežbi gađanja pod direktnim nadzorom vrhovnog vođe".

Severna Koreja tvrdi da u toj zemlji nema potvrđenih slučajeva korona virusa, ali navodi da nastavlja testiranje i da ima više od 500 ljudi u karantinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: