Zaev testiran na koronu, stigli rezultati

Ministar zdravlja Severne Makedonije Venko Filipče izjavio je danas da je test lidera SDSM Zorana Zaeva na koronavirus negativan.

Izvor: Beta

Petak, 10.04.2020.

19:20

Zaev testiran na koronu, stigli rezultati
EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Na onlajn konferenciji za novinare Filipče je rekao da je Zaevu "propisana dopunska samoizolacija u trajanju od jedne sedmice od današnjeg dana, imajući u vidu ukupni period inkubacije od dve nedelje od kontakta sa obolelim (2. april)".

Bivši premijer Severne Makedonije Zoran Zaev i lider najveće makedonske opozicione partije VMRO DPMNE Hritijan Mickoski od jutros su u obaveznoj kućnoj izolaciji, jer su krajem prošle sedmice imali intervju sa novinarom kojem je juče potvđen kovid-19.

"Svi koji su dosad imali kontakt sa Zaevom i Mickoskim nisu ni u kakvom riziku, jer su rezultati testova ta dva partijska lidera negativni, ne treba da se testiraju, niti da se samoizoluju", rekao je Filipče.

Rezultat Mickoskog, koji je napravljen kasno sinoć, takođe je negativan i on će, kako je rekao Filipče, biti u "obaveznoj kućnoj izolaciji od 14 dana od poslednjeg kontakta sa obolelim (3. april)".

Predsednici dve najveće makedonske partije su prošle sedmice imali intervjue na Televiziji Kanal 5 - Zaev u četvrtak 2. aprila, a Mickoski u petak 3. aprila.

Te intervjue je vodio glavni i odgovorni urednik TV Kanal 5 Goce Mihajloski koji je juče hospitalizovan u skopskoj bolnici "8. septembar".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: