U Italiji umro stoti lekar

Koronavirus je u Italiji odneo svoju stotu žrtvu među lekarima, objavilo je udruženje lekara.

Izvor: B92

Četvrtak, 09.04.2020.

16:58

U Italiji umro stoti lekar
Tanjug/Claudio Furlan/LaPreše via AP

Poslednja žrtva je 62-godišnja lekarka porodične medicine iz gradića Mire u pokrajini Veneto, objavilo je u četvrtak udruženje lekara Fnomceo.

Italija je preplavljena žrtvama smrtonosne pandemije i od svih država ima najveći broj žrtava, a medicinsko osoblje plaća bolan danak u bolnicama i izvan njih zbog nedostatka zaštitne opreme poput rukavica i zaštitnih maski za lice.

"Svaka žrtva ostavila je dubok ožiljak na koži i u srcu svakog italijanskog lekara", rekao je Filipo Aneli, predsednik udruženja Fnomceo.

"Nestašice i propusti doista su teško razumljivi, a još je teže opravdati ih imajući na umu ove tragične brojke", rekao je Aneli.

10 odsto zaraženih medicinski radnici

U subotu je Karlo Palermo, predsednik sindikata lekara Anao Asomed, rekao da je umrlo približno 120 medicinskih radnika, među kojima 80 lekara i 40 medicinskih sestara i negovatelja.

U sredu je Italija imala potvrđenih gotovo 140.000 novih zaraženih koronavirusom, a od tog broja gotovo 10 odsto, preciznije 13.522, su medicinski radnici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: