Irak: Šef obaveštajne službe imenovan za premijera

Predsednik Iraka imenovao je za premijera Mustafu al-Kadimija, šefa obaveštajne službe, preneo je Rojters.

Izvor: B92

Četvrtak, 09.04.2020.

15:32

Irak: Šef obaveštajne službe imenovan za premijera
Tanjug/AP Photo/Hadi Mizban, File

Državna televizija Iraka prenosi da je irački predsednik Baram Salih imenovao Mustafu al-Kadimija za premijera nakon što je Adnan al-Zurfi podneo ostavku na tu funkciju jer nije uspeo da obezbedi podršku za ulazak u vladu.

Kadimi je treća osoba imenovana za premijera Iraka nakon što je Adel Abdul Mahdi dao ostavku novembra prošle godine pod pritiskom protesta protiv vlasti.

Kao i Salihovi raniji izbori za novog premijera, i Kadimi je viđen kao politički nezavisan akter koji će morati da zadobije podršku jakih sektaških partija u zemlji u narednih mesec dana.

U postu koji je objavio na Tviteru Kadimi je napisao da će neumorno raditi kako bi služio narodu Iraka, zaštitio njihova prava i obezbedio prosperitet zemlje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: