Nulti pacijent u Srbiji: Prvi simptomi javili su se krajem februara, bio sam srećan jer nije rak

Igor Ðantar (43), privrednik iz Bačke Topole, nulti je pacijent, kojem je 6. marta potvrđen koronavirus.

Izvor: B92

Četvrtak, 09.04.2020.

22:05

Nulti pacijent u Srbiji: Prvi simptomi javili su se krajem februara, bio sam srećan jer nije rak
Foto: Ministarstvo odbrane

On kaže da je prve simptome osetio 27, 28. februara, kada je dobio visoku temeperaturu - 39,5, slabo se osećao i nije mogao da ustane iz kreveta.

"Drug mi je preporučio da odmah nakon vikenda, odem kod pulmologa na snimanje pluća. Ispostavilo se da imam upalu pluća. Doktorka je na snimku videla tamnu senku, mislila je da je nešto ozbiljnije od upale pluća. Prepisala mi je lekove i rekla da dođem za pet dana", rekao je on.

Dva dana kasnije je ponovo otišao kod pulmologa.

"Doktorka me poslala na CT i ispostavilo se da je virusna infekcija, da nije rak. Možda je to glupo reći, bio sam srećan, jer nije rak", rekao je on za TV Pink.

Preneo je i da se najverovatnije zarazio u Mađarskoj, a 6, 7 dana po povratku iz te zemlje je, kaže, osetio prve simptome.

"Kada je konstatovano da sam pozitivan na koronavirus već sam bio u bolnici, bio sam jako loše, gušio sam se, nisam mogao da dišem bez kiseonika, nisam mogao da odgovaram na pozive, tek na poneku poruku", rekao je Ðantar.

Danas je bio na kontroli i mora da bude na bolovanju još mesec dana, preneo je Ðantar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: