U Čairu još malo slobodnih kreveta, najmlađi pacijent ima 19 godina

Niš -- U privremenoj bolnici u hali "Čair" do sada su zbrinuta 232 pacijenta zaražena koronavirusom ali sa lakšom kliničkom slikom.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolic
Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolic

Prema rečima koordinatora te privremene bolnice Gorana Stanojevića, to je oko 100 pacijenata više nego što ih je bilo juče.

Stanojević je naveo da najmlađi pacijent u Čairu ima 19, a najstariji 78 godina, kao i da su u hali zbrinute i trudnica i žena koja se nedavno porodila u Kliničkom centru, a koje su za sada dobro.

Navodeći da je kapacitet hale 256 kreveta, Stanojević je kazao da je ostalo još dvadesetak mesta, prenose lokalni mediji.

"Pacijenti su stabilni, ali ako se desi da im se stanje pogorša tokom boravka ovde, mi ih pratimo intenzivno, prebacujemo ih po potrebi na Kliniku za plućne bolesti ili na Infektivnu kliniku", kazao je Stanojević.

U Nišu su, osim hale Čair, za smeštaj lakše obolelih od koronavirusa, spremne sale osnovnih škola "Mika Antić" i "Dušan Radović", a gradonačelnik Darko Bulatović naložio je da se za tu svrhu obezbedi još oko 500 kreveta u domovima za đake i studente.

strana 1 od 179 idi na stranu