U Šapcu zaražena još jedna medicinska sestra VIDEO

Nakon što su testovi na koronavirus babice u šabačkom porodilištu pozitivni, testirano je i ostalo medicnsko osoblje. Zaražena je i medicinska sestra.

Izvor: B92

Četvrtak, 09.04.2020.

10:51

U Šapcu zaražena još jedna medicinska sestra VIDEO
Ilustracija: Getty images/Francois Nel

Vest da je jedna babica u Šapcu zaražena koronavirusom podigla je odmah na noge menadžment ove ustanove. Odmah je testirano 68 zaposlenih. Potvrđeno je prisustvo virusa kod još samo jedne osobe.

"Specifična situacije je dovela do novih mera. Čim smo dobili rezultat da je osoba pozitivna, kontaktirali smo menadžment bolnice i tom prilikom smo se dogovorili da se apsolultno istog momenta isprazni porodilište, sve pacijentkinje su dobile da idu u kućnu izolaciju da bi mi u tom momentu mogli da izvršimo dezinfekciju i počnemo sa testiranjem svih zaposlenih. 68 je testirano u dva kruga, jer nije moglo istog momenta da bude gotovo, ali imamo samo kod jedne asimptomatske osobe da je pozitivna na koronu", rekla je Dragaba Radojičić iz Zavoda za javno zdravlje.

Preduzete su dodatne mere.

"Danas ćemo odraditi testiranje svih porodilja i trudnica koje su bile u tom trenutku u bolnici. Zdravstveni radnici se vraćaju na posao uz određene mere predostrožnosti. Pojačano je nošenje lične opreme. Imaće obavezu da se drugačije uredi smenski rad, da u 12 sati smene se nikako ne mešaju da na 12 sati uvek radi isti tim lekara i sestara, da ne bi ispadali iz rada ukoliko dođe do još nekog slučaja oboljevanja. Svi zdravstveni radnici će se testirati ponovo za 14 dana ako ne budu imali simptome, s obzirom na to da se svakodnevno meri temperatura."

U okrugu je 19 pozitivnih, svi njihovi kontakti su nađeni. Pod tim nadzorom je 77 osoba za ceo okrug, a i 1.766 putnika iz inostranstva je pod nadzorom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: