Troje novozaraženih na KiM, bez novih žrtava

Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić saopštio je danas da je broj obolelih od koronavirusa na KiM povećan za tri osobe.

Izvor: Tanjug
Podeli
Depositphotos/Yarr65
Depositphotos/Yarr65

Ðurić je naveo da je sada u pokrajini ukupan broj obolelih 35, te podsetio da je ranije jedna osoba podlegla bolesti i da novih žrtava nema.

"Oboleli su registrovani u opštinama: Kosovska Mitrovica (20), Zvečan (10), Leposavić (3), Zubin Potok (2), Lipljan (1). Oni su zbrinuti u KBC Kosovska Mitrovica (11), Studentskom centru Kosovska Mitrovica (17), KC Niš (5), KC Srbije u Beogradu (2)", navdi Ðurić na instagramu preko koga iz dana u dan građane obeveštava o stiuaciji u pokrajini.

U Kosovskoj Mitrovici dvoje novoobolelih je smešteno u Studentskom centru u Kosovskoj Mitrovici.

U Zvečanu 1 novoobolelo lice je smešteno na infektivnom odeljenju KBC Kosovska Mitrovica.

Opštini Klina potrebno je 35 tipova lekova, 500 zaštitnih maski, 500 pari rukavica i sredsatva za dezinfekciju, rekao je Ðurić i dodao da se radi na nabavci lekova i zaštitnih sredstava s obzirom da je ta opština i dalje u karantinu.

Volonteri su nastavili da širom KiM dostavljaju građanima lekove, pakete hrane i sredstva za higijenu.

Ðurić navodi da je COVID ambulanta za stanovnike opštine Zubin Potok u selu Zupče danas počela da radi.

COVID ambulanti DZ u Leposaviću javilo se sedam ljudi sa respiratornim infekcijama koja su bila u kontaktu sa obolelim osobama.

U Prištini, Kosovu Polju i Lipljanu u protekla 24 časa nije utvrđeno prisustvo kliničko-epidemioloških kriterijuma za virus COVID-19.

ZC Gnjilane testiraće 16 lica na prisustvo virusa COVID-19 koja su odlazila u ZC Vranje. Svakodnevno radimo na utvrđivanju kontakata svih zaraženih lica.

Obezbeđeno je 300 litara medicinskog alkohola za KBC Kosovska Mitrovica.

Za Leposavić obezbeđeno 100 zaštitnih maki SFP 2, 360 hirurških maski, 4. 000 hirurških rukavica, 1. 250 sterilnih rukavica, 55 kombinezona za jednokratnu upotrebu, 40 zaštitnih vizira, 50 zaštitnih naočara, 30 zaštitnih odela, 300 platnenih zaštitnih maski.

Opštinski štabovi za vanredne situacije vrše dezinfekciju javnih površina i ustanova i obaveštavaju građane o merama Vlade Srbije.

strana 1 od 78 idi na stranu