Broj novoobolelih opada u Sloveniji, briga zbog broja mrtvih i pacijenata na intenzivnoj

Broj obolelih od koronavirusa u Sloveniji u utorak se povećao za 36 pa ih je ukupno 1.091, što potvrđuje da dnevni rast obolelih nastavlja da pada.

Izvor: B92

Sreda, 08.04.2020.

17:03

Broj novoobolelih opada u Sloveniji, briga zbog broja mrtvih i pacijenata na intenzivnoj
Getty Images/Francois Nel

Međutim, brine porast broja umrlih, saopštila je danas slovenačka vlada.

Novi podaci potvrđuju da je reč je o nastavku trenda pada novoobolelih, ali vladu zabrinjava to što se broj teško obolelih na odeljenjima intenzivne nege ne smanjuje, a u porastu je i broj umrlih, prenosi Hina.

Juče je umrlo još četvoro obolelih od kovida 19 pa je sada ukupno 40, hospitalizovano je 111 ljudi, od čega je 35 na intenzivnoj nezi, što je najviše do sada.

Kako je na konferenciji za medije upozorio portparol vlade zadužen za korona-krizu Jelko Kacin poslednjih dana kritično raste broj smeštenih na intenzivnoj nezi.

Najkritičnije stanje vezano za koronavirus je i dalje u domovima za starije osobe, odakle dolazi svaki peti oboleli i velika većina do sada umrlih.

Uprkos velikim naporima epidemija u domovima se nastavlja.

Zbog trenda smanjivanja broja zaraženih virusom kod onih koji su testirani, vlada za kraj uskršnjih praznika najavljuje neka ublažavanja dosadašnjih zabrana, posebno onih u saobraćaju i kretanju ljudi, ali i otvaranje nekih preduzeća koja su zbog epidemije zatvorena.

Sve to zavisi od pridržavanja važećih restrikcija, kako se krivulja epidemije ne bi okrenula prema ranijem porastu.

Osim toga, vlada i danas raspravlja o načinu kontrole onih kojima je testiranjem otkriven virus, ali su pušteni kućama u samoizolaciju, koju treba kontrolisati,jer su potencijalni uzročnici novih zaraza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: