Podgorica ima problem sa prosjacima na ulicama

Crnogorska Komunalna inspekcija uključiće se u rešavanje problema prosjaka koji su i dalje na podgoričkim ulicama uprkos brojnim apelima da se ostane u kućama.

Izvor: Tanjug

Sreda, 08.04.2020.

08:41

Podgorica ima problem sa prosjacima na ulicama
Foto: Deposit/Mehaniq

To je jedna od mera kako bi se sprečila mogućnost širenja novog korona virusa.

Predsednik Romskog saveta Isen Gaši kaže da mu je to obećao gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković, prenosi portal CdM.

"Ispred dva velika marketa na Zabjelu već nekoliko dana se nalaze deca koja prose. Gradonačelniku sam rekao da oni ne mogu biti na ulici jer vlada epidemija i da se moraju skloniti. Dobio sam uverenje da će se u to uključiti Komunalna inspekcija", rekao je Gaši.

Podgorički sekretar za socijalno staranje Ivan Terzić kaže da bi prosjake trebalo ukloniti sa ulica jer mogu biti prenosioci, ali i dobiti korona virus.

"Ne bi bilo naodmet postarati se oko njih. Koliko sam primetio, ima ih mnogo manje nego što je to bio slučaj pre proglašenja epidemije", rekao je Terzić i dodao da ni prosjaci ni beskućnici nisu u nadležnosti Sekretarijata za socijalno staranje već Centra za socijalni rad.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: