Medicinska sestra u Institutu za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici zaražena koronavirusom

Medicinska sestra u Institutu za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici pozitivna je na koronavirus, rekao je pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković.

Izvor: Tanjug

Sreda, 08.04.2020.

10:50

Medicinska sestra u Institutu za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici zaražena koronavirusom
Foto: Getty/ Justin Sullivan

Dodao je da je ona testirana pre ulaska u Institut i zaražena je mimo kolektiva, a svi njeni kontakti su negativni.

"Tačno je, postoji medicinska sestra zaražena na Insitutu za pulmologiju. Pozitivna je, zarazila se mimo kolektiva, kao i svi zdravstveni radnici što se uglavnom zaraze mimo kolektiva. Kada se požalila na tegobe, a pre nego je ušla na posao, da radi, testirana je", rekao je Gojković na konferenciji za novinare.

On je naveo da to nije prvi slučaj da je Institut uspeo na ulaznim vratima da zaustavi nekoga ko je pozitivan.

"Rekla je da ima tegobe, tetstirana je, pozitivna je, i ona je sada takođe na Novosadskom sajmu. Svi ostali, koji su s njom bili u kontaktu pre toga, su testirani i svi su negativni", rekao je Gojković, odgovarajući na pitanje novinara.

Objasnio je i da svi zdravstveni radnici imaju zaštitu i ako budu u bliskom kontaktu sa zaraženim, oni su apsolutno zaštićeni.

"Svi oni moraju da izbegavaju kontakte van posla, jer mogu da se zaraze na ulici i to je onda veliki problem", rekao je Gojković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: